Besparen op je Google Shopping kostenWe leggen uit hoe het werkt

Wat is het Google CSS programma?

Adverteren via een CSS als Productbuddy is 20% voordeliger dan adverteren zonder een CSS. Vrijwel elke serieuze webshop maakt daarom gebruik van een CSS.

"Iedere adverteerder op Google Shopping zou een CSS moeten hebben"

Wat verandert er allemaal voor mij?

Het enige wat voor jou verandert is dat je in jouw Google Merchant Center account ziet dat je via Productbuddy adverteert en bij jouw Google Shopping advertenties staat 'via Productbuddy'. Daarnaast krijg je natuurlijk meer kracht tijdens het bieden in Google Shopping!

Krijg ik echt 20% korting op mijn Google Shopping kosten?

Nee, het is niet zo dat je jouw normale factuur van Google Shopping ontvangt met daarop 20% korting. Wel kun je in potentie 20% besparen. Hoe dit precies werkt?

Google Shopping werkt met een biedsysteem; voor de weergave van productadvertenties bied je op tegen andere adverteerders.

Stel je hebt een advertentie die vergelijkbaar presteert met een advertentie van een concurrent. Als jij dan € 1,- per klik bied en je concurrent biedt € 1,10 dan zal de advertentie van jouw concurrent worden weergegeven. Bied jij € 1,- terwijl je aangesloten bent bij Productbuddy, dan wordt jouw bod van € 1,- nu 20% meer waard (€ 1,20) en wordt jouw advertentie dus weergegeven. Jouw bieding wordt dus 20% sterker dan een concurrent zonder CSS.

In de praktijk betekent dit dat je gewoon teveel betaalt zonder CSS.

Welke risico's zijn er verbonden aan een aanmelding of overstap?

Bij het aanmelden bij een CSS of bij het overstappen naar een andere CSS gaat Google opnieuw bekijken hoe jouw budget het best ingezet kan worden. Google moet dus even opnieuw 'leren'. Theoretisch kan het zijn dat je advertenties tijdelijk anders presteren of dat je gegevens ziet in de statistieken die afwijken van dat wat je gewend bent.

Binnen no-time heeft Google weer in de gaten hoe jouw budget het best ingezet kan worden - dit kan dus zeker ook béter zijn dan voorheen - en geniet jij van 20% meer biedkracht.

Deze kleine verstoring weegt op langere termijn niet mee.

Ik heb al een CSS, kan ik overstappen?

Je kunt altijd overstappen naar een andere CSS. Als je je aanmeldt via ons inschrijfformulier regelen wij de rest!

Waarom geeft Google 20% korting aan aangesloten CSS partijen?

Vroeger was adverteren in de shopping box van Google alleen mogelijk via Google. De EU heeft bepaald dat Google ook concurrentie toe moest laten en deze concurrenten een voordeel moest bieden.

Productbuddy is zo'n concurrent. Daarom kun je met Productbuddy voordeliger adverteren in Google Shopping dan rechtstreeks via Google zelf.

Wat kunnen we nog meer verwachten van Productbuddy na een aanmelding?

We zijn een startende CSS met een technische achtergrond. Onze passie ligt bij het optimaliseren van marketingcampagnes door het juist inzetten van automatisering. Als jij je aanmeldt als klant bij Productbuddy, beloven we je op de hoogte te houden van al onze ontwikkelingen. Zo blijf jij je concurrentie voor door slimme, technische oplossingen.